29 ЮНИ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

 

29 Юни – ден на безопасността на движението по пътищата

Живеем във времена на технически постижения, едно от тях е и автомобила. Той е главно средство за нашия транспорт и придвижване. Но като че ли хората забравиха , че автомобила е само машина .

Човекът е този, който пази човека. Всеки ден виждаме как хора умират в катастрофи, без значение дали е тяхна или не вината. Това ни кара да се замислим над една важна дума която трябва да стои в съзнанието ни и тя е ВНИМАВАЙ !!!

Учениците от ОУ „Хаджи Димитър“ село Селиминово са солидарни с това да запазим човешки живот .

Ти носиш отговорност за твоя и нашия живот !!!

В  ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово датата беше отбелязана с дискусия на тема: “29 юни- Ден на БДП“, използвайки наличните електронни ресурси. Разпечатахме диплянки и брошури, които налепихме на видно място в училище. На учениците тези материали са изпратени по електронен път.


2 ЮНИ ДЕН НА БОТЕВ

2 Юни Ден На Ботев

     На 2 юни учениците от ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си. Днес Ботев е сред най-обичаните ни национални герои, оставили светла диря в съзнанието на поколения българи. Гениалната му поезия и страстната му публицистика са скъпи на всеки от нас. От 1901 година насам 2 юни официално се чества като Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, а от 1948 г. точно в 12 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно мълчание в цялата страна.

 

1   2

  


4-то МЯСТО НА 56-тата ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА – “ОСВОБОДИТЕЛ”

4-то Място на 56-тата лекоатлетическа щафета “Освободител”

    По случай националният празник на Р. България – 3-ти Март, в центъра на град Сливен се състоя 56-тата лекоатлетическа щафета “Освободител”. В състезанието взеха участие училищата  от сливенска област. Отборът на ОУ “Хаджи Димитър” с ръководител Георги Карамииски, за поредна година се представи отлично. Младите атлети успяха да завоюват четвърто място!

 2   1

 


3 МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

3 МАРТ – ЧЕСТВАНЕ НА 142 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

По случай националният празник на Р. България – 3 март,  учениците от клуб  “Млади възрожденци” с ръководител Калин Дръндаров поднесоха цветя на паметника на борците за свобода в село Селиминово. Бе почетена паметта на всички паднали за свободата на родината!

а   b