10 май – ПРАЗНИК НА ОУ “ХАДЖИ ДИМИТЪР”

10 май – празник на ОУ “Хаджи Димитър”

Днес на 10.06.2021г се навършват 181г. от рождението на патрона на училището ни – Хаджи Димитър. Това е датата и на празника на нашето училище! Събитието бе ознаменувано с тържествено вдигане на националния трикольор под звуците на химна. Реч на директора пред строя на учениците и активни спортни мероприятия – щафета с участието на всички класове и турнир по теглене на въже!

1

2

3456


29 ЮНИ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

 

29 Юни – ден на безопасността на движението по пътищата

Живеем във времена на технически постижения, едно от тях е и автомобила. Той е главно средство за нашия транспорт и придвижване. Но като че ли хората забравиха , че автомобила е само машина .

Човекът е този, който пази човека. Всеки ден виждаме как хора умират в катастрофи, без значение дали е тяхна или не вината. Това ни кара да се замислим над една важна дума която трябва да стои в съзнанието ни и тя е ВНИМАВАЙ !!!

Учениците от ОУ „Хаджи Димитър“ село Селиминово са солидарни с това да запазим човешки живот .

Ти носиш отговорност за твоя и нашия живот !!!

В  ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово датата беше отбелязана с дискусия на тема: “29 юни- Ден на БДП“, използвайки наличните електронни ресурси. Разпечатахме диплянки и брошури, които налепихме на видно място в училище. На учениците тези материали са изпратени по електронен път.


2 ЮНИ ДЕН НА БОТЕВ

2 Юни Ден На Ботев

     На 2 юни учениците от ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си. Днес Ботев е сред най-обичаните ни национални герои, оставили светла диря в съзнанието на поколения българи. Гениалната му поезия и страстната му публицистика са скъпи на всеки от нас. От 1901 година насам 2 юни официално се чества като Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, а от 1948 г. точно в 12 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно мълчание в цялата страна.

 

1   2