НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

 

Национална седмица на четенето

В рамките на обявените дни за Национална седмица на четенето, в ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово бяха организирани следните мероприятия за насърчаване на четенето:

1. На 11.12.2017г.- Откриване на национална седмица на четенето- Всеки от класовете представи своите дейности за дните на седмицата.

2. На 12.12.2017г.- Празник на литературата. Ученици от VI и VII клас четоха и сглобяваха части от любими литературни произведения. Изготвиха постери на тема: „Любими произведения и техните автори“. Дейностите имаха състезателен характер.

3. На 13.12.2017г.- Състезание между отбори от III и IV клас- „Чудният свят на приказките“. Чрез подреждане на пъзели учениците откриваха приказни герои, четоха и разказваха любими детски приказки. На инициативата присъстваха родители в подкрепа на езиковото развитие на учениците.

4. На 14.12.2017г.- „Разказвам правилно, пиша вярно и красиво“- Конкурс, в които взеха участие ученици от Vа и Vб клас. Изготвиха постери с преразказаните писмено приказки и красиво преписаните части от тях.

5. 15.12.2017г.- Закриване на националната седмица на четенето. Представени бяха резултатите от реализираните дейности. Победителите получиха награди от ръководството на училището.

 

s_1   s_2

s_3   s_4